Horti Heroes

Naaldwijk

Horti Heroes

CONNECTING TALENTS TO GROW (HORTICULTURAL) INNOVATION
 
 

WAAROM?

De Nederlandse glastuinbouw is van wereldklasse. Nederlandse bedrijven behoren wereldwijd tot de grootste exporteurs van bloemen, groenten en kassen. Dat is te danken aan ondernemerschap en jarenlange innovatie.

En toch staat deze sector – en haar bedrijfsmodellen – onder druk, net als andere sectoren. De glastuinbouw moet dus blijven vernieuwen om in te kunnen spelen op de grote wereldwijde maatschappelijke uitdagingen. Duurzame en gezonde voedselvoorziening, gezondheid en welzijn van een snelgroeiende wereldbevolking, het leefbaar houden van megasteden en klimaatverandering bieden nieuwe uitdagingen maar vooral ook kansen.

 

HOE?

Tien bedrijven hebben de handen ineengeslagen om samen te investeren in de toekomst van de glastuinbouw. Met HortiHeroes investeren zij in het aantrekken en ontwikkelen van talent én in het zoeken van nieuwe ideeën en oplossingen van binnen en buiten de sector. Ze werken samen om de sector klaar te stomen voor de toekomst.

HortiHeroes werkt op basis van het mantra inspire-train-act. Innovatie ontstaat door net even anders te kijken, er zijn vaardigheden voor nodig die je kunt trainen, maar innovatie ontstaat vooral door het te doen. Inspire – train – act.

 

WAT?

  • Het creëren van ondernemende innovatieve medewerkers (intrapreneurs) die hun bedrijven van binnenuit versterken en vernieuwen vanuit een startup mentaliteit en vaardigheden uit ons Talent Programma
  • We bieden een inspirerende community van diverse startups en verbinden deze met elkaar en met bedrijven en talenten in de sector. Zo co-creëren we kruisbestuiving, oplossingen en business cases met een positieve impact op voeding, duurzaamheid en gezondheid
  • We bieden met partners een inspirerend en verbindend evenementenprogramma voor een sector- en grensoverschrijdend netwerk van talenten, ondernemers, bedrijven en kennisinstellingen. De grote maatschappelijke thema’s vormen de rode draad: voedselvoorziening, gezonde voeding, duurzame groene groei
  • We dragen bij aan een grotere aantrekkelijkheid van de glastuinbouwsector door het delen van mooie voorbeelden, dromen en successen om jong talent te inspireren en verleiden tot een loopbaan in de Horti sector.

Logo Horti Heroes

Bedrijfsnaam: Horti Heroes
Vestiging: Naaldwijk