Gebr. Valstar

Maasland

Een bedrijf met historie én toekomst

De basis voor Gebr. Valstar B.V. is gelegd in 1978, toen oprichter Jac. Valstar in Honselersdijk begon met de teelt van Marantaceae. Ruim drie decennia later heeft Gebr. Valstar vestigingen in Maasland (de hoofdvestiging), Roosendaal en Brazilië. Op een oppervlakte van circa 100.000 vierkante meter ligt het accent op de teelt van Calathea, een van de belangrijkste geslachten van de familie van de Marantaceae.

Gebr. Valstar B.V. is niet alleen leverancier van Calathea, maar ook veredelaar en vermeerderaar. Regelmatig gaan we naar Brazilië, op zoek naar nieuwe variëteiten van deze decoratieve plant. Die zijn te vinden in het oerwoud, waar de familie van de Marantaceae oorspronkelijk vandaan komt. Er zijn momenteel circa 60 variëteiten van de Calathea bekend. Hoeveel er zijn, is niet zeker. Wel dat elke 'Calathea-expeditie' weer aantrekkelijke nieuwe commerciële variëteiten oplevert.

Twee vestigingen

Zowel in Maasland als in Roosendaal beschikt Gebr. Valstar over een bedrijf van ca. vijf hectare. Beide bedrijven zijn zeer modern van opzet, optimaal ingericht voor de teelt van kamerplanten. Automatisering en logistiek zijn ver doorgevoerd. Daardoor hoeven er geen teelthandelingen in de kas meer door mensenhanden te worden uitgevoerd: wijder zetten gebeurt machinaal. Voor de sortering beschikt Gebr. Valstar over een ingenieus camerasysteem. Door deze manier van werken zijn de kwaliteit en de uniformiteit optimaal. Ook zijn de bedrijven energiezuinig opgezet. De Roosendaalse vestiging maakt gebruik van restwarmte van een afvalverwerkend bedrijf.

De Calathea's van Gebr. Valstar vinden via exporteurs hun afzetgebied vooral in Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk, Italië, Oost-Europa en Rusland. Voor de afzet is Gebr. Valstar aangesloten bij afzetorganisatie Decorum.

Logo Gebr. Valstar

Bedrijfsnaam: Gebr. Valstar
Vestiging: Maasland

Bezoek website: www.gebrvalstar.nl
Volg: