Kwekerij Overgaag

De Lier

Kwekerij Overgaag

Wij zijn Kwekerij Overgaag, een familiebedrijf gespecialiseerd in het telen van rode paprika’s. De directie bestaat sinds 2019 uit Wouter, Gerrie en John Overgaag. Samen met een tiental vaste medewerkers en uitzendkrachten telen en verpakken wij rode paprika’s. Dit doen wij op 3 locaties in het Westland die samen een kleine 24ha groot zijn. Samenwerken zit in het bloed, dat blijkt wel uit de samenwerking die onze vaders en ooms met elkaar hadden binnen de kwekerij, maar zeker ook daarbuiten. Dit willen wij graag voortzetten om een krachtig bedrijf neer te zetten die een bestaansrecht heeft in de markt en daar waar het waarde toevoegt graag samenwerkt met collega-ondernemers.

 
 

WAAR LIGGEN ONZE WORTELS?

In 1950 legde Arend Overgaag de basis voor Kwekerij Overgaag met 8.000 m2 glas aan het Achterlaantje in De Lier. Hij kweekte daar in de zomer tomaten en in de winter sla. In 1976 gingen zijn zonen Joop, Gerard en Nico verder met het telen van tomaten aan de Schefferweg in De Lier. In 1992 is de overstap gemaakt naar de teelt van paprika’s. En werden de sorteer activiteiten verplaatst naar Hoefweg 7.

In 2006 werd op Hoefweg 40 een nieuwe kas en sorteerlocatie ontwikkeld. In 2008 is Wouter toegetreden tot het bedrijf en werd op de Herenwerf in Maasland een kwekerij overgenomen. In 2011 zijn Gerrie en John ook toegetreden tot het bedrijf. In 2016 konden we de volgende stap maken door de overname van een kwekerij aan de Nieuweweg in Honselersdijk. En groeide het teelt areaal uit tot een kleine 24ha.

 

WAAR WILLEN WE NAAR TOE?

Kwekerij Overgaag is klaar voor de toekomst. Maar dat houdt de ontwikkeling van ons bedrijf niet tegen. We zien de wereld om ons heen veranderen. Om de groeiende wereldbevolking en het terugdringen van welvaartsziekten kunnen we niet meer heen. Wij zijn onderdeel van de oplossing van deze uitdagingen. Gezonde producten op een zeer efficiënte manier telen is waar wij goed in zijn. Laten we de wereld een beetje gezonder maken!

Logo Kwekerij Overgaag

Bedrijfsnaam: Kwekerij Overgaag
Vestiging: De Lier

Bezoek website: www.kwekerijovergaag.nl
Volg: