Kwekerij Sjaak van Schie B.V.

Maasdijk

Kwekerij Sjaak van Schie BV

Kwekerij Sjaak van Schie BV is een modern bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de teelt van de Hydrangea, ook wel bekend als de hortensia. Ons hoofdproduct Hydrangea leveren wij in verschillende opkweekstadia, van stek tot eindproduct. Gemiddeld duurt de teelt van stek tot bloeiend eindproduct circa anderhalf jaar. Omdat Sjaak van Schie BV dit hele proces beheerst kunnen wij onze klanten op elk moment het gevraagde Hydrangeaproduct in elk gewenst stadium leveren.

Ons bedrijf bestaat uit enkele vestigingen in Nederland - waaronder de hoofdvestiging in Maasdijk - en twee buitenlandse vestigingen. Deze laatste bevinden zich in Oeganda en Portugal. Met deze spreiding kunnen we ervoor zorgen dat het stekmateriaal jaarrond leverbaar is.

De wereld rond

De Hydrangea’s van Sjaak van Schie BV zijn echte wereldreizigers. De stekken beginnen hun bestaan in Oeganda waar onder leiding van het Nederlandse management de moederplanten gekweekt worden. Na het oogsten worden de stekken verpakt en getransporteerd naar de vestiging in Portugal of Nederland. Zodra het stekmateriaal goed is beworteld worden ze opgepot en tot halfwasplant opgekweekt. Dankzij het prettige Portugese klimaat ontwikkelen er veel koppen waardoor het mooie volle planten worden.

Een klein gedeelte van de Portugese halfwasplanten wordt afgekweekt tot bloeiend eindproduct voor de lokale markt, de rest vervolgt de reis naar één van onze Nederlandse vestigingen of naar de klant. Op de hoofdvestiging in Maasdijk vindt de koelperiode plaats om de knoppen te ontwikkelen. Hierna volgt de groeiperiode. Als de bloemen kleuren, wordt de plant klaargemaakt voor de klant.

De meeste processen op de hoofdvestiging, die uit 5,5 hectare glas bestaat, zijn gemechaniseerd en geautomatiseerd.

Logo Kwekerij Sjaak van Schie B.V.

Bedrijfsnaam: Kwekerij Sjaak van Schie B.V.
Vestiging: Maasdijk

Bezoek website: www.sjaakvanschie.nl
Volg: