Pligt Professionals

's-Gravenzande & Heinenoord

Pligt Professionals

Pligt Professionals produceert een 12-tal verschillende potplanten die via verschillende afzetkanalen hun weg naar de consument vinden. We produceren onder andere Begonia, Potroos, Campanula, Princettia, Poinsettia, Gentiana, Exacum en Succulenten. Door het aanbieden van een wisselend aanbod per seizoen leveren we elk seizoen een nieuwe bloeiende verrassing, die stuk voor stuk met liefde en passie worden gekweekt.

Op onze teeltlocaties in ‘s-Gravenzande en Heinenoord werkt een team van totaal 100 professionals. ‘Professionals’ is niet zomaar een kreet in onze bedrijfsnaam, het zit in ons DNA. Ondanks de geautomatiseerde bedrijfsprocessen, zijn het de mensen -onze professionals- die het verschil maken voor de klant door kwaliteit te leveren.

 

Pligt Professionals behoort tot de top van Europa als het gaat om vooruitstrevend-, innovatief- en MVO telen. We zijn in het bezit van de keurmerken MPS-A, MPS GAP, MPS SQ en ‘On the way to PlanetProof’. In vraagstukken over duurzaamheid, arbeid, milieu, gezondheid en welzijn wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de impact op mens en maatschappij.

Zo wordt gebruik gemaakt van biologische gewasbescherming, wordt het water dat tijdens de teelt wordt gebruikt, volledig gerecirculeerd, wordt restwarmte teruggeleverd via de WKK, en is het onze doelstelling om het plasticgebruik binnen de gehele keten zoveel mogelijk te reduceren. Hierdoor draagt de koper van onze producten direct bij aan een betere wereld.

Onze organisatie kenmerkt zich als een dynamisch familiebedrijf met een historie die terug gaat tot begin 1900, toen er al groenten werden gekweekt in de Hoeksche Waard.

Er heerst een no-nonsense mentaliteit en constante drive om de mensen, en daarmee het bedrijf, te ontwikkelen. Dat kwaliteit een voorwaarde is blijkt wel uit de langdurige partnerships met toonaangevende bedrijven in de sierteelt.

Logo Pligt Professionals

Bedrijfsnaam: Pligt Professionals
Vestiging: 's-Gravenzande & Heinenoord