Van der Windt Verpakking BV

Honselersdijk

logo
Bedrijfsnaam
Van der Windt Verpakking BV
Plaats
Honselersdijk
Bezoek website
www.vanderwindt.com

Van der Windt Verpakking

De Pacombi Group ontwikkelt, produceert en distribueert een breed assortiment verpakkingen en disposables. In ons assortiment hebben we ongeveer 15.000 artikelen, gericht op de volgende marktsegmenten: AGF en sierteelt, food en non-food Industrie, retail en servicesegmenten als horeca, foodservice, schoonmaak en ziekenzorg. Sinds de start in 1969 zijn we uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van verpakkingen met afnemers over de hele wereld.

Onderdeel van Pacombi Group

Van der Windt is onderdeel van Pacombi Group. Tot deze Pacombi group behoren: Van der Windt Verpakking BV, Olsthoorn Verpakkingen (Maasdijk, Naaldwijk en Aalsmeer), Van der Windt Packaging (België), Van der Windt Packaging Ltd (UK) en Van der Windt Packaging Ltd (Ierland). Paardekooper Group bestaat uit Paardekooper Verpakkingen B.V. (Oud-Beijerland), Depa Disposables B.V. (Beuningen), Halma Packaging B.V. (Beuningen), Halma Packaging Ltd (UK) en Halma Packaging Ltd (Hong Kong) en sinds 1 mei 2014 TVD Europe B.V.

Wereldwijde inkoop

Onze artikelen komen overal ter wereld vandaan. Via een groot netwerk aan toeleveranciers en korte lijnen bereiken innovaties snel ons inkoopteam. Als leverancier houden we er een vernieuwende instelling op na. Niet alleen wat materialen en productiemethoden betreft, maar ook in duurzaamheid. Van der Windt heeft een groot aantal producten in het assortiment die zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Ook bieden we afnemers de mogelijkheid de schadelijke CO2-uitstoot van producten en processen te compenseren.

De voordelen van Pacombi Group

  • Breed assortiment verpakkingen en disposables;
  • Thuis in AGF en sierteelt, food en non-food, retail en servicesegmenten als horeca, foodservice, schoonmaak en ziekenzorg;
  • Ervaren adviseurs met kennis van zaken;
  • Eigen designstudio voor vormgeving;
  • Groot magazijn voor een snelle en flexibele levering; 
  • Eigen wagenpark voor bestellingen door geheel Nederland, België en Duitsland.

Werknemers over Van der Windt Verpakking BV


testimonial foto

Weet je wat heel plezierig is? Dat je bij Van der Windt allemaal je eigen auto met trekker hebt, met je eigen spullen. Dat is tegenwoordig uniek in de transportsector. Door de rijtijdenregeling is dat allemaal anders geworden. Niets rijdt lekkerder dan je eigen wagen. Ja, zo voel ik dat echt: mijn eigen wagen. Je kent je wagen door en door, ik regel zelf ook het onderhoud. Ja, die vrijheid heb je hier. Een deel van het onderhoud doen we in eigen huis, daarnaast hebben we een onderhoudscontract bij DAF Trucks. Ik rij nog in een DAF XF95, maar die gaat er op termijn uit. We gaan over op milieuvriendelijke motoren. Ik doe het al achttien jaar en ik heb het altijd naar mijn zin gehad. Ik woon bovendien vlak bij de zaak: wat wil je nog meer? Je komt overal met de vrachtwagen. Brabant, Utrecht, Arnhem, Twente, Noord-Holland… Soms ben ik ook wel eens een nachtje weg voor de zaak. Ik vind Van der Windt een heel goede werkgever. Alles is hier goed geregeld. Ben je een keer ziek of is er iets aan de hand, dan halen ze je op of ze brengen je weg. Veel contact met collega’s heb je niet als chauffeur, maar met laden en lossen is er altijd tijd voor een bakkie. 


Peet van Schie - Meewerkend voorman - werkt sinds oktober 1995 bij Van der Windt Verpakking BV


testimonial foto

Natuurlijk kan het wel eens hectisch zijn aan de receptie. Als ik om acht uur begin en alles goed en wel heb opgestart en aangezet, is mijn telefoon al volop in bedrijf. Het is een heel leuke plek. Je ziet iedereen binnenkomen, je hebt heel veel contact met mensen. Je krijgt mensen aan de telefoon uit binnen en buitenland en je hebt te maken met bezoekers. Het leuke is ook dat je de vaste klanten gaat kennen en zij mij ook. Wel is het aantal telefoontjes de laatste jaren gedaald. Veel van onze klanten bestellen vaker via email en de internetsite, bellen rechtstreeks met de verkoper of naar mobiele nummers. Maar naast het beantwoorden van alle telefoontjes zijn hier genoeg andere dingen te doen. Je bent eigenlijk manusje van alles op deze plek. Ik begin ’s morgens met het verwerken van de post en de mailbox, daarnaast ruimen we de afleverbonnen en facturen op. Ik controleer of alle TNT-zendingen zijn voorzien van de juiste documenten, of ze de deur uit gaan en zo zijn er nog een aantal administratieve werkzaamheden waar ik en mijn twee collega’s verantwoordelijk voor zijn. Er werken hier op kantoor rond de 90 mensen en bij de expeditie ook nog een aantal. Al die mensen ken ik uiteraard bij naam maar ook hun toestelnummer, wat in het begin best lastig was om te onthouden. De sfeer onderling is hartstikke goed, we hebben ook veel lol met elkaar. Het is opvallend hoeveel mensen er al vele jaren werken bij Van der Windt. Ik heb al veel collega’s hun jubileum zien vieren 12,5 / 25 jaar of zelfs langer. Dat zegt denk ik genoeg over dit bedrijf.


Shirley Steentjes - Telefoniste/receptioniste - werkt sinds augustus 2000 bij Van der Windt Verpakking BV


testimonial foto

Ik ben al bijna negen jaar vertegenwoordiger, maar je ontwikkelt je natuurlijk wel in die jaren. Ik ben veel meer allround geworden, ik heb veel meer verstand van zaken gekregen. Je wordt een soort probleemoplosser voor een klant. Zoekt een klant een nieuwe verpakking? Dan kom ik met leuke ideeën aandragen. Ik zit heel veel te brainstormen met klanten. Dat brengt mijn werkterrein ook met zich mee. Ik zit in de tuinbouwverpakkingen. In de AGF-sector is het product niet echt onderscheidend, dus zoeken telers naar verpakkingen om zich te onderscheiden. Dat meedenken is het aantrekkelijke in mijn vak, daar word ik enthousiast van. Ja, dat probeer ik ook echt uit te stralen bij klanten. Je bent als vertegenwoordiger veel onderweg. Maandagochtend werk ik vaak thuis, administratie moet tenslotte ook gedaan worden. Van der Windt is een heel leuk bedrijf om voor te werken. Waar vind je nu een bedrijf dat 15.000 verschillende producten levert? Er gebeurt hier gewoon heel veel, er is veel kennis aanwezig. Met enige regelmaat ben ik wel eens op de zaak. Even een monstertje oppikken voor een klant bijvoorbeeld. Dat doen we hier snel, zo blijf je de concurrentie voor.


JanPaul Goudswaard - Sales AGF - werkt sinds juli 2005 bij Van der Windt Verpakking BV


testimonial foto

Vierentwintig jaar doe ik dit werk. En het leuke is: het blijft gevarieerd werk, elke dag. Je moet heel veel controleren, kijken of de inkomende goederen allemaal kloppen, zorgen dat de chauffeurs de juiste lading meekrijgen. We zijn met z’n twintigen hier. Of het wel eens hectisch is? Reken maar. Dit is werk dat bijna niet te plannen is. We werken in wisseldiensten. De ene keer tot drie, de andere dag tot zes uur. Het is werk dat veel van je vraagt. Je hebt met veel factoren te maken: omgaan met verschillende mensen, het is vaak sjouwen. Maar er is ook gelegenheid voor een lolletje op z’n tijd. Ja, ik heb het hier naar mijn zin. Ik heb altijd al een goede band gehad met Van der Windt. Een goed georganiseerd bedrijf is het. Goede sociale voorzieningen ook. Dat zijn toch belangrijke zaken, zeker met het oog op de toekomst. Ik ben een echte Van der Windt-man. Misschien wel eens te veel. Ik kan me er wel eens druk om maken als anderen geen hart voor de zaak hebben. Ik zie dingen vaak toch net weer even anders. Maar het komt altijd wel weer goed.


Marcel de Niet - Meewerkend voorman - werkt sinds november 1988 bij Van der Windt Verpakking BV


testimonial foto

Wat wij doen is actief klanten benaderen via de telefoon. Nieuwe klanten, maar ook bestaande klanten en zogenaamde ‘slapende klanten’, die al een tijd niets hebben besteld. Koopt een klant bij ons bijvoorbeeld dozen, dan is de kans groot dat hij ook geïnteresseerd is in tape. Veel klanten kennen vaak maar een beperkt deel van ons totale productenpakket. Mensen vinden het vaak grappig dat je belt en het wordt zeer gewaardeerd. Ik heb zelden iemand aan de lijn die mij afpoeiert. Het scheelt ook dat we als Van der Windt een redelijk bekend bedrijf zijn. Ik vind Van der Windt een heel open bedrijf. Een voorbeeld: ze zijn hier erg open over de cijfers. Je ziet waar je het voor doet, we hebben hier niets te verbergen. Het is een superleuk bedrijf om voor te werken. Dat ligt ook aan de collega’s. We hebben een heel actieve personeelsvereniging die veel dingen organiseert. We hebben dit jaar met een grote groep meegedaan aan hardloopevenementen en de Ride for the Roses. Er zijn feesten, we zijn naar de Floriade geweest en er is een keer een bierproeverij georganiseerd. Elke groep of afdeling heeft bovendien een eigen budget om met het eigen team nog iets extra te doen.


Esther Ligthart - Sales Industry, Telesales - werkt sinds december 2007 bij Van der Windt Verpakking BV